Date:januari 22, 2015

SOWISO

SOWISO richt zicht op e-learning voor de exacte wetenschappen. Het bedrijf heeft een rekentool ontwikkeld die antwoorden op open vragen kan analyseren. De tool analyseert de antwoordopbouw en kan aangeven wat er goed en fout is in de redenering. In de afgelopen jaren is het bedrijf sterk gegroeid. SOWISO levert aan grote educatieve partijen, zoals hogescholen en universiteiten.

Medeoprichter en eigenaar Marc Habbema: “SOWISO is een spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens mijn studie had ik de kans om dit samen met medeoprichter Max Cohen op te pakken. Samen zagen we kansen liggen binnen de online exacte onderwijsmarkt. We hadden al affiniteit met wiskunde, IT , technologie en ondernemerschap. Bij SOWISO komen al deze componenten goed van pas.” Het bedrijf levert software aan onderwijsinstellingen gericht op de ontwikkeling van de moderne student. Op de vraag waarom universiteiten en hogescholen niet kosteloos van MOOC (Massive Open Online Courses) gebruik zouden maken in plaats van SOWISO antwoordt Marc Habbema: “Onze software is interactief, in tegenstelling tot MOOC. Ook heeft de gebruiker de mogelijkheid om fouten direct te kunnen analyseren.”

Focus houden
SOWISO groeit snel. “Sinds de oprichting blijft het aantal klanten groeien en ook zijn we meer samenwerkingen aangegaan. Maar we hebben geleerd om focus te houden. Hoewel ons idee breed inzetbaar is, willen we eerst ons klantennetwerk van hogescholen en universiteiten uitbreiden. In een later stadium willen we ook aan middelbare scholen leveren.” Daarnaast is het bedrijf ook bezig om een geheel eigen leermethodiek te ontwikkelen. De planning is om dit nog in 2014 voor elkaar te krijgen. Op de lange termijn wil het bedrijf wereldwijd opereren.

Groeigeld
“The SUN heeft ons geholpen bij precies dat wat we nodig hadden: groeigeld. The SUN hielp ons om de juiste investeerder te vinden waarmee wij een goede klik hebben. Door deze goede klik werken we effectief samen en maken we flinke stappen.”