Netwerk:Ondernemer
Date:januari 26, 2015

SOWISO

Educatieve software op basis van adaptieve rekentool.

SOWISO levert state-of-the-art e-learning oplossingen voor wiskunde en aanverwante exacte disciplines. SOWISO is een spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven, waar we op sommige vlakken nog steeds intensief mee samenwerken.

SOWISO heeft een e-learning platform ontwikkeld waarmee educatieve partijen zelf de regie krijgen over hun e-learning. Het platform stelt ze in staat om interactieve e-learning kunnen creëren, aanpassen en publiceren. Que techniek is SOWISO een koploper. Veel bestaande e-learning initiatieven beperken zich namelijk vaak tot multiple-choice opgaven. SOWISO-software gaat veel verder omdat ze in staat is open antwoorden, in de vorm van berekeningen en algebraïsche expressies, te interpreteren en analyseren. Daarnaast ziet de software niet alleen dat de gebruiker een fout maakt, maar ook wat die fout is. De leerling/student krijgt vervolgens passende feedback.

De voornaamste klanten van SOWISO zijn groot-educatieve partijen als uitgevers, Universiteiten en Hogescholen. Door middel van een gebruiksvriendelijke auteursomgeving kunnen hun docenten/auteurs zelf intelligente interactieve e-learning maken, zonder dat daar programmeerkennis voor nodig is. Een uitgebreid leerlingenvolgsysteem maakt de vorderingen en problemen van de gebruikers inzichtelijk, voor hunzelf en voor hun docenten.

Marc Habbema startte SOWISO samen met Max Cohen, oorspronkelijk als spin-off van de TU Eindhoven. Inmiddels werkten zij reeds voor o.a. De Universiteit van Amsterdam, De Hogeschool van Amsterdam en het Academisch Medische Centrum.

sowiso