Date:januari 22, 2015

OneFit

OneFit biedt je een soort OV-kaart voor fitness. Dus geen abonnement bij één sportschool, maar een prepaid kaart waarmee je bij alle aangesloten sportscholen terechtkunt. Er zijn inmiddels 400 sportbedrijven aangesloten, verspreid door heel Nederland.

Serge Brabander en Camille Richardson richtten OneFit op. Serge: “We vonden het idee voor de hand liggen, zijn ondernemend ingesteld en zijn aan de slag gegaan met onderzoek. Na diverse gesprekken, deskresearch en natuurlijk een belronde met sportscholen werden we nog enthousiaster. Medio 2012 vonden we ook een investeerder. Met dat zetje in de rug durfden we onze banen op te zeggen om fulltime aan de slag te gaan met OneFit.”

Prominente rol
“Wij streven ernaar dat OneFit over vijf jaar een prominente rol in de fitnessbranche heeft. Inmiddels is een kwart van alle sportscholen aangesloten en dat aantal blijft groeien. We blijven ondertussen alle mogelijkheden verkennen en diensten en producten ontwikkelen. Zo komen we dit jaar nog met een app op de markt voor smartphones. Daarmee houd je je prestaties bij of krijg je een berichtje als er toevallig een lege plek is in de groepsles die jij leuk vindt. “

Externe expertise
“We zijn door The SUN goed geholpen. Een aangesloten accountants- en belastingadviesbureau heeft ons ondersteund bij een lastig vraagstuk rond belastingtarieven. Wij zijn nou eenmaal geen boekhouders en hadden dus externe expertise nodig. We zitten namelijk in een ingewikkelde situatie met verschillende btw-tarieven. Ook hebben we een boekhoudkundig systeem opgezet waarin we die verschillende tarieven makkelijk kunnen verwerken.”

Netwerk met goede contacten
“Als we in de toekomst nog ondersteuning nodig hebben, kloppen we weer aan bij The SUN. Goede raad is duur en als je je kunt aansluiten bij een netwerk wat toegang geeft tot goede contacten is dat erg handig.”