Netwerk:Ondernemer
Date:januari 27, 2015

Getonomi

Web en app-based communicatiemiddel waarmee spelenderwijs een relatie wordt opgebouwd.

Getonomi is een online spel dat communicatie tussen partijen op gang brengt en in stand houdt. Het spel werd offline ontwikkeld en werd in de afgelopen tientallen jaren al succesvol toegepast bij onder andere het Ministerie van Defensie. In vergelijking tot bestaande manieren om online met elkaar te communiceren (Twitter, Facebook) is Getonomi innovatief omdat het verdieping brengt: spelenderwijs kan een relatie worden opgebouwd of versterkt door echt persoonlijk contact. Dit gebeurt door over en weer vragen te stellen. Deze vragen kunnen maatschappelijk zijn (bv. over sport, lifestyle, mode), maar ook  persoonlijk van aard zijn. Via Getonomi kom je zo in contact met anderen en leer je hen beter kennen.

De communicatie via Getonomi kan verschillende doelen dienen: voor vriendschap, dating, of gewoon voor de lol. Maar ook  voor business is Getonomi interessant: het spel brengt werknemers dichter bij elkaar, wordt gebruikt als tool om kennis te delen en kan helpen veranderprocessen in organisaties in gang te zetten. De website van Getonomi is te zien op http://www.getonomi.com/. Hier kan het spel direct gespeeld worden!

De ondernemers achter Getonomi zijn Michael Hoekstra, Fajar Ramadhany, Sharon Zitter-Michel, Michael Michel, René Vendeville en Martin Hoekstra.

getonomi