Netwerk:Ondernemer
Date:januari 29, 2015

CityHub

Innovatief hotelconcept met modulaire slaapcabines met digitale interface en platform.

CityHub is een revolutionair hotel concept dat het perfecte alternatief biedt voor het huidige hotel aanbod. Dankzij het internet en het toegankelijker worden van reizen is er een nieuw type reiziger ontstaan. Deze nieuwe reiziger is interactief en wil het maximale halen uit zijn bezoek aan de stad. Hij verwacht daarom value-for-money en houdt er van om de lokale cultuur te ontdekken en mensen te ontmoeten. CityHub is de ideale uitvalsbasis voor deze nieuwe reiziger.

Het hotel is volledig geautomatiseerd en beschikt over speciaal ontwikkelde prefab slaapunits (Hubs). Deze Hubs bieden een comfortabele slaapplek voor twee personen en voldoende ruimte om te verkleden en bagage te plaatsen. Iedere Hub beschikt over een lux tweepersoonsbed, multicolor sfeer-verlichting en een iPod docking-station. Ze zijn zeer ruimte efficiënt en kunnen door hun modulaire opbouw eenvoudig geplaatst worden in tijdelijk leegstaande panden. Door het gebruik van de Hubs worden vastgoedkosten geminimaliseerd en kan CityHub een unieke slaap belevenis bieden voor de laagste prijs in het centrum van de stad.

Bovendien biedt CityHub een geavanceerd online platform dat interactieve toeristen informatie en social media integreert om zo een community te creëren waar reizigers contact leggen en ervaringen delen.

Ondernemers Sem Schuurkes en Pieter van Tilburg zijn in mei 2009 van start gegaan met CityHub. In deze periode is het concept voor het CityHub hotel uitgewerkt en is het prototype van de slaapcabine (de Hub) ontwikkeld.

Cityhub