Netwerk:Participant
Date:januari 22, 2015

Vodafone

Vodafone Nederland investeert actief in het ecosysteem van communities, start-ups, investeerders en onderwijs om kansrijke innovaties te ondersteunen.

vodafone_foto

Raoul Raab

Vodafone Nederland is het tweede mobiele telecommunicatiebedrijf in Nederland op basis van omzet en winstgevendheid en heeft 5,3 miljoen klanten per 31 maart 2013. De hoofdkantoren zijn gevestigd in Amsterdam en Maastricht en er zijn kantoren in Eindhoven, Veenendaal en Capelle aan den IJssel. Vodafone Nederland maakt deel uit van Vodafone Group, in omzet een van ’s werelds grootste mobiele telecommunicatiebedrijven, met ruim 404 miljoen klanten wereldwijd.

Vodafone en innovatie
Vodafone Nederland richt zich op open innovatie waarbij samenwerking wordt gezocht met bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Innovatiegebieden waarop Vodafone zich concentreert zijn onder meer netwerktechnologie (LTE), M-commerce en M-payment, location based services, Big Data, en M-health.

Vodafone en The SUN
De belangrijkste redenen voor samenwerking met de Start-Up Network Amsterdam zijn: het bouwen van een relatie met startende ondernemingen in de ICT-wereld en daar gezamenlijk producten en diensten mee ontwikkelen, het realiseren van interactie tussen startende bedrijven en Vodafone-medewerkers en Vodafone’s verbondenheid met Amsterdam, de start-up wereld en co-investeerders.

vodafone